Menu
Toon filters

Retourneren & ruilen

Binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling kun je je nog bedenken en het artikel terug sturen of retourneren naar één van onze winkels. Je mag het artikel natuurlijk passen (tenzij anders vermeld), maar bij het ruilen of retourneren dient het artikel ongebruikt en in goede staat te zijn.

Retourvoorwaarden:

- Binnen de zichttermijn van 14 dagen na ontvangst van het artikel.
- Het artikel is ongedragen (passen is uiteraard toegestaan).
- Het artikel is compleet in de (voor zover redelijkerwijs mogelijk) originele staat en fabrieksverpakking.
- Het artikel is compleet met het eventueel bijgeleverde garantiebewijs en de gebruiksaanwijzing.

Sommige artikelen kun je niet retourneren, omdat de producten overeenkomstig jouw specificaties zijn aangepast. Hieronder vallen de volgende producten:

- Producten waarin op verzoek gegraveerd is.
- Producten die op verzoek gemaakt zijn, zoals trouwringen.
- Producten die op verzoek op maat gemaakt zijn.
- Producten die overeenkomstig jouw specificaties zijn aangepast.

 

 • RETOUR BEOORDELEN EN VERWERKEN
 • Je hebt binnen de zichttermijn het recht om je aankoop te beoordelen. Indien het je het product beschadigd hebt, dan kunnen wij hier kosten voor in rekening brengen.
 • HOE STUUR JE EEN BESTELLING TERUG?
 • Als je een bestelling wilt retourneren, print dan het retourformulier uit en vul het in. Download hier het retourformulier. Stuur het pakket vervolgens retour naar het onderstaande adres.

  Retouradres voor bestellingen:

  Ajuweliers
  T.a.v. Retouren
  Nieuwestad 18
  8911 CS Leeuwarden

  Je kunt ook door het invullen van het modelformulier aangeven dat je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht. Je bent echter niet verplicht het modelformulier te gebruiken, ook zonder het formulier geldt het herroepingsrecht. Stuur het formulier binnen de herroepingstermijn naar ons. Hierna heb je nogmaals 14 dagen om de producten ook daadwerkelijk te retourneren.

  Stuur het pakket bij voorkeur aangetekend aan ons retour (Ajuweliers tekent voor ontvangst). Retournering geschiedt op eigen risico. De retourzendingen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen en beoordeeld. 
 • STATUS RETOUR
 • Je wordt per mail op de hoogte gehouden van de status.
 • TERUGBETALING KOSTEN RETOURARTIKEL
 • Het betaalde bedrag voor je product(en) inclusief eventuele kosten voor de heenzending worden zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping aan je terugbetaald. In de meeste gevallen zal dit sneller zijn. De kosten voor retourzending zijn voor eigen rekening.
 • RUILEN
 • Het ruilen van een artikel voor een ander product, geldt als een nieuwe bestelling. Je retourneert je oude bestelling binnen de zichttermijn en geeft je nieuwe bestelling door zoals je gewend bent. Moet een artikel geruild worden door een fout van ons of door een defect, dan zijn de kosten uiteraard voor onze rekening.